Prémium minőségű nyestcsapda,
közvetlenül a gyártótól
.
Magyarország területén ingyenes kiszállítás GLS-el!

Rendeljen telefonon vagy e-mailben!
  0670/363-8179 vagy 0620/363-8286
E-mail: info@agrohydro.hu

Milyen távolságban engedjük el a befogott nyestet?

Nyest szabadítás lakott területtől távol.

Nyest  befogása után visszatérő kérdés:
“Milyen messzire kell elszállítani az állatot, hogy az ne találjon vissza?”

A ragadozók, így a nyestek territóriumának nagyságát lényegesen befolyásolja a rendelkezésre álló táplálék mennyisége. A természetben élő nyestek territóriuma 300-500 ha körül mozog, azonban lakott területen a nyest mozgási körzete lényegesen kisebb. Ennek az a magyarázata az, hogy a városi nyestek nagyobb tápláléksűrűségű élőhelyen élnek (galamb, rágcsálók, szemét, gyümölcs), így kisebb territórium is elegendő táplálékot képes biztosítani.  A nyestet ha kiragadjuk az élőhelyéről (becsapdázzuk), mindenképpen a territóriumától távol kell elengedni. A városlakó nyest esetében nem hibázunk nagyot, ha azt mondjuk: a környező utcák biztosan beletartoznak az állat territóriumába.
Vagyis ne a szomszéd utca sarkáig vigyük a nyestcsapdába zárt állatot, mert akkor biztosan visszajön.

Legalább 5km-es távolságra szállítsuk el a nyestcsapdát (és benne a nyestet), és ott engedjük szabadon. Nem hibázunk azonban akkor sem, ha vastagon túlbiztosítunk, és 10-20km-es távolságban szabadítjuk ki. Vegyük figyelembe azt is, hogy a kiszemelt terület közelében lakik-e valaki, helyesen járunk el ha nem a szomszéd város szélénél nyitjuk a csapdánkat. Javasolni szoktuk a lakatlan, erdős, esetleg vízparti területeket. A vízpartok tápláléksűrűsége igen magas, ezért vélhetően kedvező élőhelyet talál ott a nyest. Vagyis nem lesz arra kényszerítve, hogy lakott területek felé vegye az irányt.[/fusion_text][/fullwidth]

Bejegyzések még:

Nyestcsapda tapasztalatok, vélemények
Nyest szabadítás

Szabadítás a nyestcsapdából: Videón egy nyest szabadítása a nyestcsapda fogságából.

Nyest csapdázása
A nyestcsapdázás folyamata

Nyest problémával küzdő érdeklődőink a nyestcsapda megvásárlása előtt teszik fel a kérdést: Hogyan kell elkezdeni a nyestcsapdázást?