Nyest életmódja

A nyest a ragadozók rendjébe, és a menyétfélék családjába tartozó faj. Jelenleg nem védett. Téli álmot nem alszik, egész évben aktív. Fő búvóhelyei a padlásterek, innen indul ki éjszakai portyázására. Az ellene való védekezés fő eszköze: élvefogó csapda. Kizárólag jó minőségű, erős fémszerkezet alkalmas a nyest csapdába ejtésére. Szaporodása: nászidő (pacsmagolás) júliustól szeptemberig. [...]